dcsimg
 

Stay up-to-date on Baxter careers

Apply Now    

Operator Docked Vial-Mate

Req #: 17000AEI_sv
Location: Lund, M SE
Job Category: Manufacturing
Date Posted: 1/3/2018 4:49:49 AM
Baxter International

Description

I augusti 2016 startade ett projekt att flytta servicen ”Docked Vial Mate” från Thetford i England till Lund. Detta innebär att man från global nivå har gett sitt godkännande att investera 25 miljoner SEK på siten Lund. Docked Vial Mate (DVM) är en tjänst som Baxter gör till sjukhusen för att underlätta arbetet för sjukhuspersonalen.


DVM består av två läkemedelsegistrerade produkter som kopplas samman med en adaptor (medical device). Tjänsten till sjukvården är att vi sätter samman dessa tre i en isolator. Systemet består av en lösningspåse (Viaflo), en konnektor (Vial Mate) och en vial innehållande antibiotika. Genom att göra detta i en isolator kan man ge en hållbarhet av upptill 12 månader vilket är betydligt längre än sjukhusen själva kan. Arbetet i isolatorn är i mycket ren miljö (klass A). Produkterna kopplas ihop manuellt i isolatorn och flyttas sedan till packning i packmaskin vilken är semiautomatisk.

I projektet ingår att sätta upp ett nytt renrum samt att flytta befintlig verksamhet från Thetford till Lund. Detta inkluderar flytt av befintliga isolatorer, hjälpa till att bygga upp lager för flytten samt att sätta upp processen i Lund med validering och produktionsprocess.


Vi söker nu operatörer till denna produktionsanläggning. Man kommer vara med och sätta upp processen in Lund. För vissa operatörer kommer det starta med en utbildningsperiod i Thetford, då dessa får möjlighet att vara en del i den vanliga tillverkningen. Dessa operatörer kommer sedan vara med och utbilda fler operatörer på plats i Lund. Som planen ligger så kommer detta arbete starta i Q1 2017 och innebära att man skall vara på plats i England under vissa perioder.


I tjänsten som operatör innebär att du ingår i produkttillverkande skiftteam med arbetsuppgifter så som:
• Följa gällande säkerhets föreskrifter och rapportera tillbud och olyckor
• Följa gällande arbetsinstruktioner (kvalitetssystem)
• Ta ansvar i att allt vi levererar ut håller en god kvalitet och därmed vara en del i att vi når våra uppsatta mål inom produktkvalitet, vår leveransprecision men även produktivitet.
• Vara med och förbättra våra processer.
• Vara en del i produktionsskiftet inkluderat de arbetsuppgifter som ingår där i såsom att förbereda för tillverkning (uppackning och förberedande arbete för isolator) och sammansättning i isolator, granska och packa de färdig sammansatta produkterna. I samtliga steg så har man avsyning. Vidare dokumenteras arbetet i batchdokumentation vilken registreras i SAP. I arbetet ingår att städa isolatorerna samt lokalen.
• Arbetet utförs i ren miljö och det är viktigt med förståelse för hygien och risker för kontaminering.
• Vid uppstarten är man ett mindre team varpå det är viktigt att man som person är flexibel samt att man lär samtliga steg. Det är viktigt med rotation eftersom det är mycket manuellt arbete. Eftersom den största risken är kontaminering så är det viktigt att man som person är noggrann.
• Vidare ingår det i tjänsten att lära sig felsöka isolator och tillhörande utrustning samt blistermaskin för att kunna rapportera vidare till tekniker.

Qualifications

Som person bör du vara nyfiken på nytt och pigg på att vara med och sätta upp en ny verksamhet där vi kommer jobba mycket med att sätta upp ett produktionsflöde som vi sedan kontinuerligt kommer jobba med att förbättra. Vidare bör du vara noggrann, stresstålig, drivande och du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Kommunikation och konstruktiv feed-back är viktigt för dig. Du är intresserad av att arbeta i en verksamhet där målet är ständiga förbättringar. Verksamheten drivs av ett LEAN tänkande.


Datorkunskap:
• Datorvana och kännedom av Officepaketet.
• SAP kunskap är meriterande


Språkliga kunskaper: Engelska (kunna göra dig förstådd i tal och kunna läsa och förstå text)


Övriga kunskaper:
• LEAN kunskap meriterande
• Truckkort meriterande


Arbetstiderna är inte satta ännu och kommer att påverkas av volymerna. Du behöver vara öppen för skiftarbete.

Du rapporterar till produktionschef.

Fackliga kontaktpersoner:

IF Metall, Kiriakos Moschos 046-16 98 59

 

Välkommen med din ansökan, vi tar hand om ansökningarna löpande.
 

Apply Now